Tuesday, November 30, 2010

my girlfriend not virgin!!

salam readers


Tadi aku pergi ke ipoh bersama seorang teman persekolahan aku tiba-tiba satu persoalan dikeluarkan oleh sahabat aku tentang if aku ada seorang kekasih tapi gadis itu sudah tiada dara kerana masa lampau.Adakah aku akan terima seadanya?

Terkejut juga aku dengan soalan yang di kemukakan oleh member aku nie...Kenapa la tanya aku macam itu...Aku awek pun tiada macam mana nak jawab soalan nie


so aku bagi pendapat kepada member aku nie...


1. Aku pun tak sempurna gak dan manusia pun tidak pernah sempurna so jangan hukum seseorang kekasih sendiri apabila mendapati dia tidak dara kerana maybe ini adalah kesilapan dia masa lalu dan dia pun sudah kembali ke pangkal jalan.

2. Bagi la peluang kepada kekasih kita untuk meneruskan kehidupan yang sukar,Biarkan masa lampau hilang di makan dengan kehidupan yang indah bersama kita

3. Takdir tuhan telah tentukan segalanya,if takdir dah tersirat so terima dengan seadanya maybe ada rahmat di sebaliknya kerana kejadian Tuhan penuh dengan rahsia dan teka-teki.

4. Jangan tolak kekasih kita apabila mengetahui dia sudah tidak dara kerana dia mungkin akan melakukan perkara-perkara bodoh yang dia lakukan pada masa lampau.Maybe kekasih kita akan bunuh diri kerana pada masa kini bunuh diri di sebabkan putus cinta

5.Paling penting bagi aku.....aku cinta dia, aku suka dia dan aku sayang dia.Walaupun dia macam mana pun aku akan tetap akan terima...

"saya tidak tahu siapa bertakhta di hati awak tetapi dalam hati saya cuma ada awak"

Setiap orang masing-masing ada pendapat dan komen tapi bagi aku itulah.Bukan kita meminta mendapat seperti itu tetapi jika dah dapat kenalah redha maybe ada himah di sebalik kejadian.Tajuk entry aku je gempak padahal awek pun x de..hahaha

apa pendapat korang??

10 comments:

Siti said...

betul2.. takde sape yg tak penah buat silap kan? maybe itu kesilapan dia dan dia pun dah berubah skang, why not kita support dia right? :)

isma said...

btul 2 siti...at least kita bagi dorg peluang

tq sudi bg komen

amal_fc1303 said...

aku suka la ko punye komen pasal awek kalo xda dara nie.
ko berpikiran positive..
mungkin masa lampau dia terlalu mengikut nafsu.
tapi skrng nie dia dha berubah.
dan setiap apa yg berlaku ada hikmah..
belajar daripada pengalaman dan amik la pengajaran yang ada.

Cik Tqah said...

sume org akan wat kesilapan.. kalo masing2 boley terima should be ok la.. maybe lelaki akan ego.. tapi lelaki tuh die penah x wat mende tuh sume.. kalo penah.. so same je kan.. hati tu yang penting.. ikhlas or x.. tuh je..

Yanie J said...

klo da suka tu soal kedua kot.
terima la dia seadanya.manusia ne xpenah wt kslpan..huhu.

kuma said...

past is the past.
ape yang pnting masa depan, dan juga skrg. yg lpas biar lpas

everybody deserve second chance

fatin said...

setuju!..plg setuju dgn no 5!! (",)

isma said...

terima kasih kerana memberi komen...
tiap manusia bt kesilapan so jangan la kita hukum lagi...

SHA said...

setuju dengan pendapat uols...berila peluang kedua kepadanya...dan bimbing la dia...agar perkara lama tidak berulang kembali...

isma said...

betul 2 sha...